Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

ποιός ασχολείται καλοκαιριάτικα....

...μελαγχολώ που κλείνουν τελικά τα σχολεία δυό μήνες και η σχολική δράση αναστέλεται.Λες και η κοινωνία το καλοκαίρι δεν χρειάζεται την εκπαίδευση.

Διορισμοί εκπαιδευτικών,απειλές για αλλαγές στην εκπαίδευση από Σεπτέμβρη,γιατί τα σχολεία υπολειτουργούν στις τουριστικές περιοχές μαζί με τους μαθητές (και πιθανά τους δασκάλους τους) είναι τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά νέα που συμμαζεύω στο μυαλό μου.

Το καλοκαίρι της ανασύνταξης , για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να σχεδιάσουμε μια καλύτερη χρονιά, εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευτικοί και διοικούντες, κυλάει σαν την ζέστη στο Μεξικό , γύρω από το σομπρέρο ενός  πεσμένου σε  λήθαργο χωρικού(είμαι της γενιάς του Μικρού Σερίφη).

Και οι μόνοι που δουλεύουν στην τάχα εντατικοποίηση της εκπαίδευσης , είναι οι μαθητές του Σεπτέμβρη μαζί με τους φροντιστές στα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια, καθώς και οι υποψήφιοι των πανελλήνιων  της νέας χρονιάς που τους πείσαν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, το μέλλον τους αβέβαιο, αν δεν έχουν Αυγουστάτικα τα Αρχαία ή τα Μαθηματικά στη μασχάλη και ένα καλό δίδακτρο στο χέρι.

Συμπαραστέκομαι στα παιδιά λοιπόν που χάνουν τα μπάνια τους, και στους συναδέλφους που κερδίζουν τα προς το ζειν, μόνο και μόνο γιατί και το καλοκαίρι κάποια εκαίδευση λειτουργεί...

1 σχόλιο:

arganasta είπε...

Προς "Πάνος Βασιλόπουλος",

Και όμως, οφείλουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί ,να σχεδιάσουμε μια καλύτερη χρονιά.
Διότι είναι η πρώτη φορά που το ΥΠΕΠΘ_και είναι προς τιμήν του_ που έστειλε εγκύκλιο στο σχολείο ( 19-6-08 , με Αριθμ. Πρωτ. 80350/Γ2) με θέμα « Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου?».Δηλαδή την ημέρα του Αγιασμού να δώσουμε τα βιβλία και το Εβδομαδιαίο Ωρολογιο Πρόγραμμα κ.τ.λ.
Το πήραμε όλοι οι εκπαιδευτικοί και είμαι περίεργη να δώ , αν θα είμαστε συνεπείς .