Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

η εικόνα πάνω από τον πίνακα


img_8173.JPG


Διαβάζοντας την καταδίκη της Ιταλίας (σχετικά διάβασε εδώ-1  και εδώ-2) από τον Ευρωπαίο Δικαστή των ...πάντων,επειδή έχει τον Σταυρό στη σχολικές αίθουσες, δεν θα μπορούσα να μη ...συνδράμω.
Το Υπουργείο μας παρεμβάλοντας την Διά Βίου Μάθηση , απεμάκρυνε την Παιδεία από την Θρησκεία στον τίτλο του.
Αυτό είναι και η μεγαλύτερη προσπάθεια απεμπλοκής του κράτους από την εκκλησία όσο θυμάμαι.
Η προηγούμενη διαγραφή της στάμπας "Χριστιανός" από τις ταυτότητες πιστών και απίστων, μάζεψε επί Χριστόδουλου 3.000.000 και πάνω υπογραφές , τόσες όσες δεν μάζεψε ποτέ κανένα αντιπολεμικό ψήφισμα, καμιά αντιιμπεριαλιστική διαμαρτυρία.
Οι καιροί φαίνεται να αλλάζουν και για τους σκληροπυρηνικούς καθολικούς .Για τους ορθόδοξους το ταμπού της θρησκείας φαντάζει δογματικά απρόσβλητο , συνδεδεμένο δε με το "πατρίς οικογένεια" παραπέμπει στην ένδοξη ιστορία των περασμένων γενεών και των ξεπερασμένων εποχών.
Σήμερα στους νέους καιρούς, το ζόρι και ο εξαναγκασμός είναι από τους βασικούς εχθρούς των ιδεολόγων του σύγχρονου κόσμου.Η πλύση εγκεφάλου των παιδιών στο σχολείο, η έλλειψη κατάκτησης των ιδανικών με κριτίρια , η έλλειψη εκσυγχρονισμού της ιδεολογίας του σχολείου , διατηρεί ακόμα τα θρησκευτικά σύμβολα πάνω από τον πίνακα, ή στην πρωϊνή παράταξη.
Η απόφαση για την κατάργησή τους νομίζω ότι βαρύνει περισότερο την Εκκλησία από ότι την πολιτεία.Είναι ο μοναδικός τρόπος να δείξουν οι θρησκευτικοί άρχοντες ότι καταλαβαίνουν το αυτονόητο, χωρίς να σύρουν τον φανατισμό σε διαμάχη με την λογική.
Η πολιτεία από την άλλη έχει με τόσα πολλά να ασχοληθεί, αυτά τα "καυτερά" θα πειράζει;

Για αυτό άστε να τα πειράξω εγώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: