Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

1 Ιούλη, τέρμα το κάπνισμα στα σχολεία!

..και για δυό μήνες τουλάχιστον θα είναι το μέτρο που θα έχει καθολική επιτυχία σε μια Δημόσια Υπηρεσία.

smoking-gun.jpg


ΣΤΔ: Ευτυχώς το καλοκαίρι τα σχολεία είναι-ακόμα- κλειστά.


photo04.jpg


Την 1η Σεπτέμβρη, οι σύλλογοι καθηγητών θα χαιρετηθούν για την νέα σχολική χρονιά τσιγαροκαπνίζοντας την αίθουσα των καθηγητών και στις 11 (μάλλον ίσως περίπου) θα έρθουν και οι μαθητές  να πάρουν βιβλία , να αγιασθούν και να ανάψουν μαζί με το λιβάνι του αγιασμού και το πρώτο τσιγάρο της νέας σχολικής χρονιάς.Άντε μόνο οι θεριακλήδες γιατί οι υπόλοιποι θα έχουν δυνητικά την ευχαρίστηση του πρώτου τσιγάρου και όλη την νέα χρονιά.Στις αυλές και αν τσιτώσουν λίγο τα πράγματα αργότερα, στη ζούλα στους καμπινέδες.


obama-smoking.jpg


ΣΤΔ: Θεριακλήδες δάσκαλοι και καθηγητές ως γνωστόν δεν υπάρχουν,  τηρούν με ευλάβεια τους νόμους του κράτους και ιδιαίτερα αυτούς, τους κατά του καπνίσματος.Δεν πιστεύω να υπάρχει συνάδελφος να καπνίζει μπροστά ή ανάμεσα στους μαθητές του, πολύ περισσότερο μέσα σε κλειστούς χώρους του σχολείου.

Το σχολείο  πρέπει να γίνει εφαλτήριο της αντικαπνιστικής εκστρατείας (έως αντικαπνιστικής υστερίας).Να ξεκινήσουν μαθήματα από τις επιπτώσεις του καπνού σαν ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα, να ξεσκεπασθούν τα συμφέροντα της καπνοβιομηχανίας , να ανακοινωθούν τα κρατικά οφέλη από την φορολόγηση του καπνού και γιατί η αστυνομία,το λιμενικό, η εφορία κυνηγάνε τους λαθροτσιγαράδες για να βελτιώσουν την οικονομική εικόνα του προϋπολογισμού.Επι πλέον να φανεί ότι τα παιδιά των μεταναστών είναι εθισμένα και πρέπει να απελαθούν για να μη μάθουν και τα δικά μας.


little-kid-smoking-cigarette.jpg


ΣΤΔ: Απαγόρευση του καπνίσματος στα πανεπιστήμια δεν υφίσταται γιατί δεν έχει λυθεί ακόμα το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου .

Τώρα το ποιοί θα ελέγχουν την εφαρμογή του μέτρου ΑΤΚ (απαγόρευση του καπνίσματος) στα σχολεία μπορεί να γίνει  και τρόπος βελτίωσης των οικονομικών των μη καπνιστών συναδέλφων.Δηλαδή όποιος φέρνει φωτογραφία συναδέλφου του με τσιγάρο στο χέρι να δικαιούται απαλλαγή από την απαγόρευση αυξήσεων μισθού στο δημόσιο τομέα. Ο αποδεδειγμένα καπνίζων να μπαίνει σε προγράμματα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ που ήδη γνωρίζουν τεράστια επιτυχία.

ΣΤΔ: η νομοθεσία για την τιμωρία των μαθητών που καπνίζουν προσκρούει σε θολές ερμηνείες.Παιδί είναι τι να το κάνεις; να το δείρεις;


20070509210702.jpg


 ΣΤΔ :ΣΤο Διάολο, θα πείτε καπνίζοντας ή


Συνήγορος Του Διαόλου


όπως θέλετε πάρτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: