Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

η γρίπη του Σεπτέμβρη

1032978_s.jpg


θα κλείσουν , δεν θα ανοίξουν ή θα ανοιγοκλείνουν τα σχολεία (από) το Σεπτέμβρη εξαιτίας της γρίπης Α;

Ο κύριος χώρος, η σχολική αίθουσα, μέσα από τον οποίο μεταδίδονται οι ιώσεις περιμένει υπομονετικά τον νέο ιό  , για να τον διασπείρει και στην ελληνική κοινωνία.

Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά, πολύ λίγο, πολλοί λίγοι νοιάζονται για αυτό.Όμως ο συνδυασμός  ειδήσεων, πανικού , μετρητή κρουσμάτων και το ότι οι νέοι είναι πιο επίφοβοι από τους πιό ηλικιωμένους, δημιουργεί πρωτότυπα δεδομένα για την επερχόμενη, πιθανά θανατηφόρα ίωση.

Ενώ τα σχολεία όμως θα μπορούσαν να γίνουν (ή να έχουν γίνει) ο βασικός χώρος ενημέρωσης, αντιμετώπισης  και εκπαίδευσης του πληθυσμού απέναντι στον ιό, έρχονται να πάρουν την θέση του προπύργιου του πανικού.

Ποιός γονιός θα στείλει το παιδί σχολείο , ποιό άρρωστο παιδί θα ξέρει ακριβώς τα συμπτώματα για να μη πάει και κολλήσει και τους άλλους;

Και όποιος μείνει σπίτι  , δεν θα πάει σε μπακάλικο, λεωφορείο, μετρό, γήπεδο, πιτσαρία ή κάπου για να μην εκτεθεί;

Σε δυό μήνες γριπιαζόμαστε για τα καλά.Όμως λείπει εκείνη η  ενημέρωση , ιδιαίτερα σε νευραλγικούς χώρους όπως τα σχολεία για το πια μέτρα πρέπει να πάρουμε για να περάσουμε ανώδυνα την πανδημία και όχι πια μέτρα θα πάρουμε για να τρελαθούμε! (μανάδες να ξεμαλλιάζονται γιατί ο γιός σου κόλλησε γρίπη την κόρη μου και τέτοια ας πούμε...ήπια)

Αν θέλαμε να την επιβραδύνουμε, δεν θα έπρεπε να έχουμε ταξιδιωτική οδηγία να μη μπαίνουν Αμερικάνοι στην Ελλάδα; Η εξάπλωση στα σχολεία δεν θα εξοπλίσει γρηγορότερα τον πληθυσμό με αντισώματα;Η εξάπλωση στα νοσοκομεία δεν θα ελαττώσει την ικανότητα αντιμετώπισης των περιστατικών;Θυμάτε κανείς τις ουρές για το  Τσέρνομπιλ;η μαύρη αγορά για το ταμιφλού θα ξεπεράσει το εμπόριο κοκαΐνης;(αφελή ερωτήματα...)

πήρα αφορμή από δώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: