Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Θρύλε, Θεέ μου-Πρωθυπουργέ μου!...


img_0910-1.JPG





…σε παρακαλώ στις 6 Οκτώβρη θα ‘θελα να κάνεις και συ μερικά πράγματα για μένα:Όπως επιχορηγείς τις τράπεζες να επιχορηγείς και τους μεροκαματιάρηδες.

Τα δημόσια νοσοκομεία να δέχονται φτωχούς και πλούσιους χωρίς οι γιατροί να κοιτάνε και να ζητάνε το πορτοφόλι τους.

Τα δημόσια σχολεία να δίνουν ίδιες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές, χωρίς να κάνουν φροντιστήριο.

Οι εφορίες να δέχονται όλους τους βιοπαλαιστές σαν έντιμους πολίτες και να απολύσεις τους εφοριακούς που λένε ότι έγιναν πάμπλουτοι από το μισθό τους.

Τους άτιμους πολίτες είτε τους λένε Ρουφόπουλους, είτε ΑρΠάχτα ,είτε όπως θέλεις, να τους κλείνεις στις ίδιες φυλακές με τους νιγηριανούς που πουλάνε σιντι.

Να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δουλειά του και να αμείβεται για αυτή. Να μη πληρώνεται κανείς επειδή πουλάει αέρα.

Να δώσεις λύση στο πρόβλημα γιατί ένα κτίριο που χτίζει εργολάβος στοιχίζει 10 φορές παραπάνω από το αν το έχτιζε πολίτης χωρίς δοσοληψία με το δημόσιο.

Να δώσεις λύση στο πρόβλημα γιατί λέγαμε τον βασιλιά δυναστεία, ενώ το «Παπανδρέου ή Καραμανλής» δεν το διδάσκουμε τουλάχιστιστον σαν οικογενειοκρατία. (Το πρωθυπουργιλίκι είναι κληρονομικό σαν τον καρκίνο;)

Τέλος θα ‘θελα να κάνεις το λαό να μη ξεχνάει μετά από όσα χρόνια χρειάζεσαι να εξαντλήσεις την τετραετία για να μη ξαναβγάλει πάλι τους ίδιους αποτυχημένους, μετανοημένους, στη θέση των επόμενων αποτυχημένων.

Τώρα θα κάνω και γω κάτι για σένα. Πάω να δω το ντιμπέιτ με κλειστό ήχο, ενώ θα παίζει στο παλιό μου πικάπ ο Χάρυ Κλυν.:

«…Ελλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς,

Πατρίδα, Θρησκεία, σουβλάκι με πίτα, Ντάτσουν ,Αντίντας και Χάνι της Γραβιάς…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: