Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

90 βουρδουλιές , συμπαράσταση στη βαρβαρότητα.

vourdoulas.jpg


-Βλέπετε τι παθαίνουν τα παιδιά σε άλλα σχολεία όταν έχουν κινητό;

η απειλητική συγκριτική στάση των καθηγητών

-Ευτυχώς που δεν πάμε σχολείο στη Σαουδική Αραβία

η ανακουφιστική στάση των ελλήνων μαθητών.

-Καλά της κάνανε!

η στάση της σιωπηλής πλειοψηφίας

-το ξύλο το έφαγε για επίθεση στην καθηγήτρια και όχι για το κινητό

η παρατήρηση των πιο προσεκτικών.

Το ότι ένα 13χρονο κορίτσι , βασανίζεται και διαπομπεύεται , σε ένα από τα πλουσιότερα κράτη της γης περνάει απαρατήρητο.Το ότι με αυτό το κράτος έχουμε αγαστές σχέσεις εμείς και ο δυτικός κόσμος θεωρείται αυτονόητο.Το ότι όλες οι γυναίκες έχουν δικαιώματα όπως τα βάζα, τα μίξερ, οι καναπέδες και τα άλλα πράγματα του σπιτιού είναι άνευ σημασίας.

Από την άλλη πάλι η αυτοδιάθεση των λαών, το δικαίωμα κάθε έθνους να έχει νόμους, ήθη και έθιμα , περνάει σε παγκόσμια διαβούλευση όποτε μας βολεύει.

Στον Σαντάμ επεμβένουμε στρατιωτικά, στην άπω ανατολή της παιδεραστίας πηγαίνουμε ...τουριστικά.Η νομιμότητα της Ελλάδας του κοκκορετσιού και η παρανομία της κινέζικης σκυλοφαγίας.

Όμως ο πολιτισμός του αυτονόητου δεν έχει γεννηθεί ακόμα για όλο τον κόσμο.Απλά όποιος έχει λεφτά σήμερα, μπορεί να επιβάλει τις παραδόσεις του ακόμα και για τη γυναίκα-ρες , την κλειτοριδεκτομή, την μπούργκα και τόσα άλλα.

Οι υπόλοιποι , πίσω από το δάχτυλό μας, το δείχνουμε σαν τους ηλίθιους , χωρίς να βλέπουμε το δάσος.

πηγή:

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1244689/Saudi-girl-13--sentenced-90-lashes-took-mobile-phone-school.html

(ΥΓ. η βουρδουλιά χρειάζεται βούρδουλα και η ραβδιά, ραβδί, αλλά έτσι κι αλλιώς  το ζήτημα ήταν για τα κινητά, εδώ θα κολήσουμε;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: