Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

...έτσι βάφω αυγά, δεν βελτιώνω την παιδεία!

20070107_iesys.jpg


Ο τρόπος που βάφονται αυγά από οικονόμους, αλλά και ο πίνακας με το κρυφό σχολειό, μου έρχονται στο μυαλό μπροστά από τις (απειλούμενες;) αλλαγές στην εκπαίδευση.

Το πρωί στο σχολείο καλημέρισα άλλους δυο ωρομίσθιους συναδέλφους, που έρχονται στη Λίμνη από την Ιστιαία (70 χιλιόμετρα πηγαινέλα) για 6 ώρες και από τη Λαμία ( 80+100+χ ναυτικά μίλια ...πηγαινέλα και κολύμπα) για 10 ώρες τη βδομάδα.

Η αμοιβή τους δεν φτάνει για τις βενζίνες και ανήκουν στη κατηγορία των πιο ξεφτιλιζομένων υπαλλήλων του υπουργείου ΠΔΒΜΚΘ ,αυτή  των εκβιαζόμενων σκλάβων.

Όλοι οι άλλοι  , μόνιμοι καθηγητές, γονείς ,μαθητές, υπουργοί, πρωθυπουργοί νυν και πρώην, μιλάμε για τη γενιά των 700 ευρώ όταν αυτή πια δουλεύει και με 380.

Άσε το εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό αποτέλεσμα, άσε την λειτουργία του σχολείου ,άσε την προοπτική να μετατραπούν οι εκπαιδευτικοί σε ωρομίσθιους ραγιάδες του ...Καλλικράτη.

Επιπλέον συνεχίζουμε να τρίβουμε τα πόμολα με οινόπνευμα, να αγοράζουμε αντισηπτική λοσιόν και να ..δοξολογούμε.

Ίσως για την Αϊτή σήμερα, αυτή να είναι μια βολική κατάσταση να αναπτύξη την παιδεία της.

Για μας όμως είναι απαξίωση πολιτισμική και πρόκληση.

Φεύγοντας από το σχολείο αποχαιρέτισα την ωρομίσθια συναδέλφισσα στην ΠΔΣ που έρχεται από το Μαντούδι (60 χιλιόμετρα πηγαινέλα) για 2 ώρες την εβδομάδα ...

Γυρνάει σπίτι της με ορθοπεταλιές για οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: