Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

αρχή χωρίς προβλήματα;



picture wall

?Ολα!  Τα βιβλία στη θέση τους,  τα παιδιά στη θέση τους, όλοι οι καθηγητές στη θέση τους.

Το αυτονόητο μετά από πολλά χρόνια (ή από ?ποτέ δεν θυμάμαι ) στο σχολείο που δουλεύω έγινε φέτος.

Μπορέσαμε και την πρώτη μέρα του αγιασμού δώσαμε ένα πρόγραμμα με κανονικό εξάωρο για την επόμενη και τα παιδιά μας κοίταζαν παραξενεμένα (?και τρομοκρατημένα, ρε τί πάθαν αυτοί;).

Επαναστατικός φάνηκε και ο νεωτερισμός , όποιος θέλει δεν παρακολουθεί θρησκευτικά,άσχετα αν η έμφαση που δόθηκε αναθέρμανε τη συζήτηση σε κάτι παλιό.

Άραγε του χρόνου θα γίνει το ίδιο με τη Χημεία;Έτσι κι αλιώς τα ταλευταία χρόνια η σοφία των κατευθύνσεων  , έχει βάλει στο περιθώριο ένα μάθημα της τεχνολογικής αιχμής του κόσμου.

Αν είχαμε αιτήσεις με πόσα και ποιά μαθήματα θα θέλαν τα παιδιά να διδασκόντουσαν , θα είχαμε κάποια ζήτηση πέραν των μαθημάτων των πανελληνίων;

Σκέφτομαι δηλαδή να μπω με όρεξη να διδάξω χημεία στην Α Λυκείου  αύριο, με παρηγορεί η θεωρία των γενικών γνώσεων και με απελπίζει το ότι η πλειοψηφία θα με κοιτάει στα μάτια και θα αναρωτιέται τι τα θέλει αυτός και τα λέει?

Παίρνω όμως  κουράγια , βλέποντας δίπλα μου κοινωνιολόγους, οικονομολόγους, γεωλόγους, μηχανολόγους, θεολόγους, γυμναστές, να προσπαθούμε όλοι μαζί να απασχολούμε παιδιά στο σχολείο των φιλολόγων και των μαθηματικών.

Νομίζω τελικά, ότι πέρα από την ψυχοθεραπεία μου ,την αναίμακτη και πολιτικά ορθή έναρξη του σχολικού έτους 2008-2009, έχουμε και άλλα προβλήματα να λύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: