Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

λίγο πριν την 1η...


harisiadis.JPG


 



...Σεπτέμβρη.

Το ουσιαστικό άνοιγμα των σχολείων θα υποδεχτεί τους Σεπτεμβριανούς μάρτυρες, που θα δώσουν από 10-15 μαθήματα σε πέντε- έξη μέρες, για να περάσουν την τάξη.

Μετά στις 11/9, επέτειο των δίδυμων πύργων, οι παπάδες με τις αγιαστούρες θα ξαναευλογήσουν την νέα χρονιά με κεντρικό σύνθημα πατρίς, θρησκεία, οικογένεια .Τότε θα γίνει η τυπική έναρξη του νέου παιδαγωγικού μεγαλείου "σχολική χρονιά 2009-2010".

Νέα Γρίππη, νέα προοπτική εξετάσεων για τα πρωτάκια του λυκείου,τσάμπα κομπιούτερ για τα πρωτάκια του γυμνασίου .Το τρίπτυχο της ανανέωσης της φετινής εκπαιδευτικής διαδικασίας.Με την απειλή πάντα των εκλογών, ευλογία για τα σχολεία, γιατί κλείνουμε άλλο ένα ΠαρασκευοΔεύτερο.

Το πεσιμιστικό ερώτημα τι θα πάμε να κάνουμε άλλη μια χρονιά, για να δικαιολογήσουμε το μισθό μας σαν καθηγητές, πολλοί το έχουν απαντήσει:

-Περιμένουμε τη σύνταξη

-Έχουμε ασφαλιστική κάλυψη για τα ιδιαίτερά μας.

-Θα βοηθήσουμε τα παιδιά να γεμίσουν τα έδρανα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (20.000 κενές θέσεις φέτος)

-Περιμένουμε να σχολάσουμε

-Περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι

Μερικοί το έχουν αναπάντητο και περιμένουν να δώσουν ερμηνεία και αντοχή στη λέξη φιλότιμο, μέσα από κάποιες πιθανά καινοτόμους πρακτικές μετάδοσης γνώσης,προσέγγισης της νεολαίας του σχολείου και των προβλημάτων της, αναζήτησης της γνώσης σε νέους ορίζοντες, ψάχνοντας γενικά το ρούχο που χάθηκε στα θολά νερά.

Ο πεσιμισμός μου δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που απαντάμε στο τι πάμε να κάνουμε, αλλά με την αναλογία, το εξίτ πόλ , το αποτέλεσμα του παραπάνω γκάλοπ.

Ποιά νοοτροπία γενικά εξουσιάζει και κυριεύει τα πάντα;

Αν έκανα λάθος, δεν θα με πείραζε και θα αισιοδοξούσα.

Ας είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: