Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Μικρές αγγελίες: Μέντορες –προσφορά ,ζήτηση…


athena_type_velletri.jpg





Προσφορά:

Αβασάνιστα! Μέντορας διευθυντής υποψήφιος για σύνταξη με το παλαιό καθεστώς ,σε παραμεθόριο,δυσπρόσιτο γυμνάσιο, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε νεοδιόριστη καθηγήτρια ιταλικών. Πληροφορίες μετά την ανάληψη υπηρεσίας.

Αβάδιστα! Μέντορας διευθύντρια σε σχολείο ανατολικών προαστίων, περιμένει να καθοδηγήσει νεοπροσληφθέντα κατά προτίμηση οικονομολόγο ή μαθηματικό. Προσφάτως ατυχήσασα, διαθέτει τριάρι με πάρκινγκ και ΙΧ τριών ετών νέας τεχνολογίας (υβριδικό).

Μερακλής! Σε πολύβουο αγαιοπελαγίτικο νησί,περιμένω νέους και νέες συναδέλφους για εκπαιδευτική καθοδήγηση με άριστες προοπτικές. Συνδυασμός με βραδινά μαθήματα σε μπαράκια, ουζερί, ταβέρνες της περιοχής. Πληρώνετε μόνο τους λογαριασμούς.

Ζήτηση:

Ζητείται μέντορας σε περιοχή Πετράλωνα, Φάληρο( ή κοντά κει), οικογενειάρχης και πολύτεκνος από νεοδιόριστη καθηγήτρια οικοκυρικών. Πλύσιμο, μαγείρεμα, σκούπισμα, σιδέρωμα δωρεάν. Φύλαξη παιδιών με τιμές ωρομισθίων.

Νεοδιόριστος καθηγητής Χημείας 47 ετών, στο Ψυχικό ,ευείδης ,ζητά μέντορα βιολόγα, ντόπια και ανύπαντρη. Σκοπός η λειτουργία φροντιστηρίου θετικής κατεύθυνσης και ότι άλλο ήθελε προκύψει.

Νεοδιόριστος γυμναστής στην Κάρυστο ζητάει μέντορα αναλόγων προσόντων για να μοιραστούμε διαμέρισμα , νοίκι , κοινόχρηστα και κόνεξ.

(Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Μέντορας (Μέντωρ) ήταν γνωστά δύο πρόσωπα:

* Ο Μέντωρ ήταν ένα πρόσωπο της Οδύσσειας στο οποίο ο Οδυσσέας εμπιστεύθηκε «τα του οίκου του» όταν έφευγε για τον Τρωικό Πόλεμο. Τη μορφή του Μέντορα έπαιρνε η θεά Αθηνά σε πολλές περιστάσεις, όπως για να συνοδεύσει τον Τηλέμαχο στην Πύλο και στη Σπάρτη σε αναζήτηση του πατέρα του, ή για να προστρέξει σε βοήθεια του Οδυσσέα κατά τη «μνηστηροφονία», δηλαδή την εξόντωση των μνηστήρων της Πηνελόπης.

* Γιος του Ηρακλή από την Θεσπιάδα Ασωπίδα.

Μεταφορική έννοια

Ο Γάλλος συγγραφέας Φρανσουά Φενελόν, στο έργο του Les Aventures de Telemaque («Οι περιπέτειες του Τηλέμαχου», 1699) παρουσιάζει τον Μέντορα-Αθηνά να συνοδεύει τον Τηλέμαχο στο ταξίδι του, να του δίνει κατευθύνσεις με τη φιλική γνώμη του και να τον επαναφέρει τελικώς κοντά στον πατέρα του, τον Οδυσσέα. Με αυτό τον τρόπο, η λέξη «μέντορας» στη γαλλική, από αυτή σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, και ως «μερικό» αντιδάνειο και στη νέα ελληνική, σημαίνει και γενικά τον σύμβουλο και φίλο που δρα ως πνευματικός οδηγός και καθοδηγητής. Στην αγγλική γλώσσα υπάρχουν και τα παράγωγα mentoring, mentorship, mentoree / mentee.

πηγή βικιπέδια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: