Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

τα μέτρα που δεν πάρθηκαν...

(και μάλλον δεν θα παρθούν...)



114.jpg





Επειδή κοιτώντας το δάχτυλο που δείχνει, δεν προσέχω το δάσος , σκέφτομαι και γράφω:

Προτείνω σε όποιον μπορεί, να πάρει τα εξής μέτρα:

Να απαγορευθεί η συμμετοχή στην κυβέρνηση, οποιουδήποτε έχει σχέση με ΠΑΣΟΚ (και ΛΑΟΣ) και ΝΔ , σαν αποκλειστικά υπεύθυνους για την πορεία της Ελλάδας μεταπολιτευτικά. Να υποβαθμισθούν αυτά τα πολιτικά κόμματα στην κατηγορία "junk, BBΒ-"

Να απαγορευθεί κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας σε όποιον Δημόσιο Υπάλληλο διορίσθηκε με συνθήκες γλειψίματος,  ψηφοθηρικών υποσχέσεων και ρουσφετολογικών εκβιασμών.Μόνο όσοι μπήκαν στο Δημόσιο με συνθήκες διαφανείς και αδιάβλητες να συνεχίσουν να υπηρετούν.

Οι πληρωμές των Δημοσίων υπαλλήλων να είναι ποσοστό, του πραγματικού χρόνου που δουλεύει ο καθένας προς τον χρόνο που θα έπρεπε να είναι στην υπηρεσία του.

Να κλείσουν τα ΜΜΕ που εξυμνούσαν, στήριζαν και απομυζούσαν την εξουσία της χώρας ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις από τον Κουτσόγιωργα μέχρι τον Πάχτα και από τον Τόμπρα μέχρι τον Βουλγαράκη. Οι δημοσιογράφοι τους να καταδικασθούν σε αναγκαστική ανάγνωση, όλων όσων έγραφαν τα περασμένα 35 χρόνια.

Να  απαγορευθεί η ψήφος σε όσους, τόσα χρόνια βλέποντας το τι γίνεται, εξακολουθούσαν μέχρι και τις τελευταίες ελεύθερες εκλογές στην Ελλάδα να ψηφίζουν κατά 90% τους ανίκανους για να κυβερνούν. Αυτοί οι ψηφοφόροι ,είναι επικίνδυνοι να ξανακάνουν το ίδιο και στις επόμενες εκλογές, στην κατεχόμενη πια από τους οικονομικούς προστάτες Ελλάδα.

Να κλείσουν τα πανεπιστήμια  που χορήγησαν πτυχία στους υπουργούς οικονομικών της χώρας, να ελευθερωθεί δε άμεσα ο Παλαιοκώστας, για να κάνει χώρο για αυτούς.

Εκπροσωπώντας κομμάτι από το υπόλοιπο 10% των ψηφοφόρων ,που δεν έχει άμεση ευθύνη για το τι έγινε, καλώ τον εαυτό μου αύριο, στη Λίμνη Ευβοίας, σε δύο διαφορετικές διαδηλώσεις:

Η Πρώτη στο λιμάνι για να αποκλείσω τον Βασίλη τον ψαρά από την βάρκα του, και να τον εμποδίσω να πάει να ψαρέψει  εκπροσωπώντας τον αποκλεισμό των λιμανιών από το ΠΑΜΕ και η Δεύτερη στο ουζερί του Στέλιου να κάνω δημοψήφισμα αν μου αρέσουν τα μέτρα, εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ. Οι  διαδηλώσεις θα γίνουν ταυτόχρονα, γιατί η αριστερά στη ψυχή μου δεν χωρίζει τις δύσκολες ώρες...

Αν παρ' όλα αυτά  ο κουμπαράς του ταμείου  εθνικής βοήθειας δεν γεμίσει από περισσεύματα, νομίζω ότι φτάνει για όλο τον κόσμο, ένα λογικό ποσό των 700 ευρώ, για να περνάει το μήνα.

Αν σε τρία χρόνια τα έχουμε, τουλάχιστο αυτά τα 700, να δείτε ότι θα είμαστε και χαρούμενοι με τις αυξήσεις που  μας δώσανε!

(...μου αρέσει που νομίζεις ότι κάνω πλάκα!)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: