Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η Ζήμενς και η βάση του 10...


Όταν ο κάθε βουλευτάκος, με τις πλάτες της κάθε κυβερνησούλας της τριτοκοσμικής μας χώρας, έχτιζε ΤΕΙ στο χωριό του,ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα μέναν άδεια από αδιάφορους υποψήφιους.

Το έβαζε στην προεκλογική του μπροσούρα και πορευόταν με τις επιπλέον ψήφους των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων  δωματίων,των παντοπωλών και των ιδιοκτητών μπαρ, ουζερί, καφετέριας ή σουβλατζίδικου.

Το κόστος αυτής της αποκεντρωμένης παιδείας , που στελεχώθηκε φυσικά και από πολλούς με αμφίβολες ή αστείες περγαμηνές σπουδών , δεν το υπολόγισε κανείς.Από κοντά και οι υπάλληλοι ,λογιστές ,καθαρίστριες , πορτιέρηδες, συντηρητές αίρ κοντίσιον και άλλοι που κάποιου το χέρι φίλησαν, από κοντά και οι εργολάβοι για τις κτιριακές υποδομές,από κοντά και οι βιβλιοφτιάχτες και τόσοι άλλοι συγγενείς...

Έτσι τα παιδιά μας μπορούσαν να σπουδάσουν από ιχθυοκόμοι μέχρι κηροπλάστες σε αβέβαιες σχολές, με αβέβαιο μέλλον και με βέβαιη δαπάνη των 5-10.000 ευρώ ετησίως.

Σήμερα με τον αόρατο Χριστοφοράκο,  οι ορατοί εκλεκτοί των επιτροπών της βουλής αυξάνουν το εισόδημά τους με βουλευτικά μπόνους, στο μέγα σκάνδαλο της μίζας.

Οι ίδιοι , ή και γνωστοί του "μεγάρου του Συντάγματος",έχουν χρεώσει την Ελλάδα με μια κατά φαντασία εκπαίδευση, που θα πληρώνουμε εσαεί, που ενώ την έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα και οι πιο "σκράπες" μαθητές (4.000 αζήτητες θέσεις και έτσι) και την απαξιώνουν, οι ίδιοι δεν τολμούν την αυτοκριτική τους και την παραίτησή τους.

Η υπουργός μας ακόμα το σκέφτεται , όταν καταργώντας την βάση του 10 κέρδισε την υποστήριξη των επαρχιωτών επαγγελματιών, αλλά έχασε την εκτίμηση του κάθε σκεπτόμενου.(οι τελευταίοι στη χώρα είναι ελάχιστοι, με μικρή συμμετοχή στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.)

Το ότι κάποια παιδιά με 0,9 πέρασαν στα ανώτατα ΤΕΙ (πως άραγε πήραν απολυτήριο;;;;;) ενώ εμείς στα Λύκεια αφήσαμε στην ίδια τάξη μαθητές με 9,4 μέσο όρο, δημιουργεί ένα νέο σήμα αξιοκρατίας : το φάσκελο!
Το κόστος αυτής της εκπαιδευτικής "ατασθαλίας" είναι πολύ μεγαλύτερο σαν συνέχεια της Ελλάδας του Πλάτωνα, παρά σαν ουσία της Ελλάδας των ανίκανων πολιτικών.Το σίγουρο είναι ότι αν το ερευνήσει κάποια επιτροπή της βουλής ,  θα το κάνει για να βγάλει επιπλέον χρήματα.

Οι υπόλοιποι ας προσέχαμε ή ας ...μετακομίσουμε!(Κένυα,Ζιμπάμπουε,Ταμ τουμ και αλλού)

Δεν υπάρχουν σχόλια: