Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

εμείς θα ξεκινήσουμε σε μια βδομάδα,εσείς;


Την άλλη Τετάρτη,όσοι δεν πήραμε σύνταξη, θα ξαναβρεθούμε πάλι στα σχολεία μας.

Μαζί με τους ταλαίπωρους μετεξεταστέους,θα ξεκινήσουμε την νέα σχολική χρονιά με μόνο ενδιαφέρον τον αγιασμό της 11ης Σεπτέμβρη.(επειδή είναι Σάββατο δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε μια μέρα παραπάνω ή παρακάτω σχολείο δηλαδή)


Οι καπνιστές για άλλη μια φορά θα δεχτούν την επίθεσή μου και θα καπνίζουν στο προαύλιο κρυφά μαζί με τα παιδιά,τα βιβλία θα διανεμηθούν εγκαίρως στα περισσότερα σχολεία εκτός από το δικό μας,οι νέοι καθηγητές θα έρθουν εντός  των ημερών, και η υπουργός, αν δεν πέσει θύμα ανασχηματισμού, θα μας στείλει το στερεότυπο καθυστερημένο ημέιλ με τα καθέκαστα.

Η φτώχεια , η κρίση,ο απολυμένος ή άνεργος γονιός , θα αντιμετωπισθούν στις πρωινές προσευχές, που με το ζόρι οι νυσταγμένοι μαθητές , πιστοί και άπιστοι, αναγκάζονται απο τον διευθυντή να λένε.

Από φέτος θα πρέπει να επανεισάγουμε και την έπαρση σημαίας ή σημαιών, μιας και αυτή του ΔΝΤ πρέπει να κυματίζει πλάι στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Για αντίστοιχο ύμνο θα βάλουμε στα μεγάφωνα αυτόν της ταμειακής μηχανής.

Επίσης σαν χωριό θα έχουμε και τη μεγάλη αγωνία για τις εκλογές που έρχονται τον Νοέμβρη, γιατί πρέπει κάποιες μέρες το σχολείο να κλείσει ,όπως συνηθίζεται.

Αναπληρωτές, ωρομίσθιοι,αδιόριστοι και λοιποί άνεργοι, θα περιμένετε καρτερικά πέντε θανάτους,εγκυμοσύνες ή συνταξιοδοτήσεις για να μπει ένας από εσάς στην παρέα των λειτουργών της εκπαίδευσης.

Για την εκπαίδευση, επειδή κάνει ζέστη ακόμα, θα παραπέμψω σε παλαιότερα δημοσιεύματα γιατί δεν αλλάζει κάτι τόσο εντυπωσιακά που να παραμερίσει τα υπόλοιπα.

Ας απολαύσουμε λοιπόν την τελευταία βδομάδα των φετινών διακοπών μας,χωρίς τους εφιάλτες του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: