Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Απολυτήριο για όλους!

Η κατάργηση της βάσης του 10,δημιούργησε τις προϋποθέσεις να σπουδάσουν όσοι θέλουν σε ΑΕΙ ΤΕΙ , με προδιαγραφές ακόμα και «λευκής κόλας».
Όσο ισχύει αυτό το καθεστώς,μετά και το «ξεκατίνιασμα» των πανεπιστημίων από τον πρωθυπουργό στους Δελφούς,νομίζω ότι είναι ηθική υποχρέωση πια το απολυτήριο του Λυκείου να δοθεί σε όλους τους μαθητές της Γάμα Τάξης.
Δεν είναι δυνατόν η συντεχνία Μαθηματικών,φιλολόγων και ΠΕ4 που ελέγχει γενικά την πρόοδο των κατευθύνσεων και των βαθμών στις Γάμα Λυκείου της Χώρας να στερεί από τους μαθητές το μέλλον τους,ή μια μικρή πιθανότητα για αυτό.
Δεν είναι δυνατόν η ηγεσία του ΥΠΔΒΜΚΘ να συνεχίζει να εθελοτυφλεί, πιεζόμενη μόνο από συμφέροντα επαγγελματιών και σπιτονοικοκύρηδων της επαρχίας και να στερεί από οποιονδήποτε μαθητή τη δικιά του ευκαιρία της «λευκής κόλας».
Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα των εκπτώσεων και των περικοπών , οι μαθητές της Γάμα Λυκείου να κρίνονται από το φράγμα του 9,5 μέσο  όρο  , όταν μπορούν να ξεδιπλώσουν πιθανά διαφορετικές αρετές σε ανώτερα ιδρύμζατα απλά με τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Είναι δυνατό  αν δεν γίνει ρύθμιση από το υπουργείο για απολυτήριο σε όλους , να γίνει ρύθμιση από τους συλλόγους καθηγητών με «τεράστια βαθμολογική επιείκεια» - όσο ισχύει το καθεστώς της λευκής κόλας – και όλοι οι μαθητές της Γάμα Λυκείου να έχουν την ευκαιρία των σπουδών στα ΑΕΙ -ΤΕΙ ή τουλάχιστο στο Μαντείο των Δελφών.
(Παρά την εκλεπτυσμένη ειρωνεία που διακρίνετε , η πρόταση είναι σοβαρή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: