Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Άννα μου, θα μας τρελάνεις στη γιορτή μας;


Πρωί πρωί πήρα το μήνυμά σου,για τη μέρα του εκεπαιδευτικού, κι αναθάρησα.
Αισθάνθηκα κι εγώ δάσκαλος με «Δ» ενδιάμεσο τουλάχιστο ,και κίνησα την ανηφόρα των τριών ορόφων για το Βήτα ένα.
Σκέφτηκα ότι σε λίγα χρόνια  (Νι παραγοντικό ή ν!) που χρειάζομαι να βγω στη σύνταξη , θα μου είναι δύσκολο να κουβαλώ στα σκαλιά τον καθετήρα αλλά το ξεπέρασα, γιατί πάντα κάτι καινούργιο βρίσκει η τεχνολογία.
Κάπου μάλιστα διάβασα για διαδραστικές πάνες βρακάκι, που θα ξεφορτώνουν σε θύρα γιου ες βγει (USBgei),προσφορά κι αυτή του ΕΠΑΦΟΥ σε τιμή γνωριμίας .

Μετά, στο κενό, διάβασα όλα τα θαυμαστά του νέου προγράμματος στα Λύκεια ,άπλωσα τα πόδια στη  καρέκλα του εφημερεύοντα που δεν με έβλεπε, και ατένισα το μέλλον.
Ξεκούραση υπουργέ μου!
Η Χημεία κατ’επιλογή και τρίωρη, σε αγώνα με τα θρησκευτικά και τη Βιολογία.Τι θαυμάσια σκέψη της Θάλειας! Οι υπολογιστές πουθενά στο πρόγραμμα ,τέρμα οι ακτινοβολίες στα σχολεία.Η πρώτη απορία μου είναι ο διαδραστικός πίνακας γίνεται μασούρι ή πρέπει να τον πετάξουμε ολόκληρο;
Το καλό είναι όμως ότι ξαναζωντανεύουν οι παραδόσεις μας με το προφίσιενσυ στα Λατινικά.Επιτέλους θα πηγαίνουμε στη πύλη του Αδριανού και θα διαβάζουμε τα όστρακα,άσε που νομίζω ότι γυρίζει ο Μελ Γκιμπσον την άλωση της Ρώμης από τον Ανίβα,  σε ακριβή διάλεκτο ιστορικών συνθηκών, και οι μαθητές θα την παρακολουθήσουν άνετα χωρίς υπότιτλους!
Η υποχρεωτική γυμναστική είναι η εκδίκηση των ΠΕ11 νομίζω, που τόσα χρόνια μετά τη βαθμολογική αφάνεια του μαθήματος, θα μοιράζουν μαζί με την Αγγλικού μας, απολυτήρια σε μαθητές που τρέχουν το μίλι κάτω από ενα λεπτό.
Μαζί με όλα αυτά διαβάζω και τι θα κάνεις μαζί με τους συναδέλφους σου του μνημόνιου,στην ΑΤΑ μας,στα τρίμηνά μας, στα εξωδιδακτικά μας και όπως βαφτίζατε τόσα χρόνια   τις ελεημοσύνες που μας δίνατε να συμπληρώνουμε το βαλάντιο.Δεν είμασταν και εφοριακοί, άλλά όσο να το κάνεις και με 700 ευρώ το μήνα ευχαριστημένοι θα δείχνουμε.
Θα σε παρακαλούσα , δες λίγο το θέμα της πληρωμής των Λυκειακών επιτροπών γιατί σε λίγο πρέπει να βάλω πετρέλαιο, και τα θρανία είναι συνθετικά και δεν καίγονται.Αν πάλι   δεν γίνεται, δώστα στον ΕΠΑΦΟ να μας στείλει σομπες  Γιου ες μπει (USBei).
Το μήνυμά σου το τυπώσαμε, το διαβάσαμε όλοι .Αν και νομίζω ότι ήταν ειλικρινές , αυτό με ανησύχησε περισσότερο.Γιατί δείχνεις να μη ξέρεις τι συμβαίνει, και τα «εύχεσε» όλα αυτά.
Μεθαύριο η ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ και λοιποί συγγενείς έχουν απεργία. Αυτή τη φορά δεν θα σε ενισχύσω με το 50ρι της κράτησης, γιατί πραγματικά μου λείπει.Γνωρίζω κι άλλους που θα κάνουν το ίδιο.Όμως θα ανησυχούσα για την έκρηξη των σωθικών μας, που δεν θα μπορέσεις να δεις μέσα από τα απεργιακά δελτία.
Η επιφάνεια καλύπτει με ευχολόγια και κάλπικες κολακείες την πραγματική της υπόσταση.
Υπάρχουν λοιπόν στην Ελλάδα και κάποιοι υπουργοί με «Υ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: