Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ακόμα τούτη η Άνοιξη


 anoixi2009.JPG



«ακόμα τούτη η Άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες,
Τούτο το καλοκαίρι,
Ώσπου να έλθει ο μόσκοβος να φέρει το σεφέρι,
Μωριά και Ρούμελη».

 


Απόσπασμα από τον Θούρειο του Ρήγα


(...πέρα από το Μωριά και τη Ρούμελη, έχουμε πια Μακεδονία και Θράκη και βάλε... ακόμα ... )

ωραία και επαναστατικά και την φετινή άνοιξη όπως τότε, νομίζουμε ότι την επανάσταση την έκανε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, αργότερα το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς , την δημοκρατία απεκατέστησε ο Καραμανλής -σίνιορ, και ο ραγιάς διαχρονικά λαός, έβλεπε σήριαλ από τον "άγνωστο πόλεμο" ώς τον Λαζόπουλο και την Μενεγάκη.

Πλάι μας  οι μετανάστες είναι εκατομμύρια και γίνονται Ρηγάδες σαν την Κούνεβα, οι δικοί μας μετανάστες αντί για Ρηγάδες γίνανε Αμερικάνοι,Γερμανοί,Αυστραλοί και πάει λέγοντας.

Ο εκμοντερνισμένα ραγιάς λαός πληρώνει δόσεις και δεν ξεσηκώνεται γιατί η χρόνια λοβοτομή τον έχει οδηγήσει στην παραφροσύνη του μεγαλοιδεατισμού, πάλι με χρόνια με καιρούς... ή θα ξαναγεννηθεί ο Μέγας Αλέξανδρος να ξανακυριεύσουμε τον κόσμο.(Ρε ξέρετε ποιος ήμουν εγώ, λέει ο ασπρόμαυρος Ορέστης Μακρής...τύφλα...)

Δεν υπάρχει τίποτα ορατό σαν εχθρός, οι κουκουλοφόροι σπάνε βιτρίνες και οι άλλοι, αντί για κουκούλα βάζουν φιμέ τζάμια στις μερσεντές και ψηλούς πέτρινους τοίχους στις βίλες.Δεν βλέπεις πια κανέναν...

Τι να κάνω ο καημένος;

Να σπάσω την 42άρα ελτζί που με κατατοπίζει, με αποβλακώνει ,με νανουρίζει,με κοιμίζει και μου στοιχίζει;

Να απαντήσω στο γκάλοπ που θέλει ο ικανός πρωθυπουργός να ηγείται ανίκανου κόματος και ο ανίκανος , ικανής αντιπολίτευσης;

Όχι!Δεν κάνω σε κανένα τη χάρη!

Ένα τσίπουρο με δυό ελιές, θα βγω να κοιτάξω τον ήλιο ή τη βροχή, το ίδιο καλά θάναι.

Την ιστορία που σας βολεύει την φτιάξατε και κυβερνάτε , την ιστορία που θέλω μου τη λέει κάθε άνοιξη η βερυκοκιά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: