Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ο φασισμός και το 1821

horseshit.JPG


Σήμερα το πρωί στην κατάθεση στεφάνων του σχολείου ένα παιδί διώχτηκε από την παράταξη, γιατί φόραγε το μπουφάν επειδή κρύωνε, και χάλαγε την ομοιομορφία.

Λίγο αργότερα ένα άλλο έφυγε από τη γραμμή, αρνούμενο να πάει  στην τελευταία σειρά, για να είναι ομοιόμορφο σε πεντάδες το τμήμα στη παρέλαση.

Αύριο στην εκκλησία μαθητές, καθηγητές,παπάδες και προεστοί θα ακούσουν  το λόγο από κάποιον- εναλλάξ φουκαρά- δημόσιο υπάλληλο , να τους μιλά για την εθνική παλιγγενεσία,την επανάσταση εναντίον του τούρκικου ζυγού και τέτοια ιστορικά.

Με την Ελλάδα να γλύφει πρωκτούς, σαν της Μέρκελ και της Κλίντον, έχω πάψει να αισθάνομαι ανεξάρτητος.

Έχω πάψει να αισθάνομαι και Έλληνας όταν  οι συντοπίτες μου τα παίζουν στο χρηματιστήριο με κέρδος το πλιάτσικο στο μισθό μου.

Έχω πάψει να αισθάνομαι και εκπαιδευτικός, όταν η ιστορία των Ελλήνων αντί για διδαχή γίνεται δικαιολογία  και στάχτη στα μάτια.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές του έθνους, δεν καταλαβαίνω γιατί οι εχθροί εξακολουθούν να είναι οι Τούρκοι .

Τους εχθρούς μας τους βλέπουμε να μετράνε τα δικά μας ευρώ , κλέβοντας από το πορτοφόλι μας , ευτυχισμένους.

Και εμείς από τις σημαίες του 21 , του 40 , του 73 κρατάμε μόνο το κοντάρι.Μαζί με την πίστη σε ότι ψηφίζουμε, να μπορεί και να μας υπηρετεί.

Ας αντισταθούμε, πηγαίνοντας στις παρελάσεις με ένα γαρύφαλλο, με ένα μαγιόξυλο, με την ανομοιομορφία του κοινού νου, που δεν θέλει κανέναν καβάλα στο σβέρκο του , καβάλα στα παιδιά του.

Το κρυφό σχολειό των ιδιαίτερων , της λοβιτούρας , της διπλογλωσσίας  , της παραπολιτικής είναι τόσο ψεύτικο όσο και ο πίνακας του Γύζη.

Το φανερό σχολείο είναι αυτό που διδάσκει  τους ανθρώπινους αγώνες, για να ξεπεράσουν τις πανανθρώπινες αγωνίες.

Φέτος για οικονομία, ας παρελάσουν μόνο υπουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: