Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ντροπή για τα σχολεία μας και για την εκπαίδευση...

η Κυριακάτικη μας υπενθυμίζει ότι δίπλα μας έχουμε πια εργαζόμενους -υπόδουλους συναδέλφους.Λέμε τίποτα για αυτό;

Ολίγον από καθηγητής


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΝΟΥΡΗ


Πρόκειται για επιστήμονες, εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση και αμείβονται με 300 ευρώ το μήνα, χωρίς πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Οι περισσότεροι δεν συμπληρώνουν καν τα 100 ένσημα που απαιτούνται για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας του ΙΚΑ.





Δέχονται, ωστόσο, τις εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας για να εξασφαλίσουν την προϋπηρεσία που θα τους επιτρέψει να δουλέψουν την επόμενη χρονιά ως αναπληρωτές ή ακόμη και να διοριστούν ως μόνιμοι.

Αμοιβές της πείνας

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Υπολογίζονται σήμερα τουλάχιστον σε 18.000 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση -6.000 στο κανονικό πρόγραμμα και 12.000 στην πρόσθετη διδακτική στήριξη (ΠΔΣ)- και σε άλλους 8.000 στην πρωτοβάθμια.

Από το 1996 η αμοιβή τους μένει καθηλωμένη στα 7 ευρώ καθαρά την ώρα, περίπτωση μοναδική στο δημόσιο τομέα. Τον Οκτώβριο του 2006 ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, σε συνάντηση με εκπροσώπους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ την περίοδο της μεγάλης απεργίας, είχε δεσμευτεί για δραστική αύξηση του ωρομισθίου.

Εμενε να καθοριστεί το ακριβές ποσόν με την επιστροφή του Γ. Αλογοσκούφη από το εξωτερικό. Ακόμη τον περιμένουν! Το ίδιο και τις αυξήσεις κατά 1 ευρώ το χρόνο, που υποσχέθηκαν τόσο η Μαριέττα Γιαννάκου όσο και ο Ευρ. Στυλιανίδης.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι ωρομίσθιοι δεν πληρώνονται ποτέ στην ώρα τους αλλά έπειτα από μήνες.

Μέχρι πέρυσι είχαν τη δυνατότητα να διδάσκουν έως 21 ώρες τη βδομάδα. Εντεκα απ' αυτές στο κανονικό πρόγραμμα και άλλες 10 στην ΠΔΣ. Μειώθηκαν, όμως, στις 11 συνολικά. Πράγμα που μεταφράζεται σε λιγότερες αποδοχές και, το κρισιμότερο, σε αισθητή μείωση μορίων προϋπηρεσίας.....

από την Ελευθροτυπία 19-10-2008 συνέχεια από την πηγή:


http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=19.10.2008,id=96412240

Δεν υπάρχουν σχόλια: